Na ez az,ami engem is érdekel...Főzögetek,többnyire el is fogy,senki sem halt meg még tőle,de a főzelékek sűrítése nem egy egyszerű játszma.
A mennyi növény-mennyi víz-mennyi liszt kérdésre nem ismerem a pontos választ.A betonfőzeléket viszont nem nagyon szeretem,ezért elsőre mindig ilyen "levesnek sűrű-főzeléknek híg" étel készül rántással,majd étkezési keményítő beszitálásával veszett keverés mellett sűrűsödik készre,vagy gyors habarással-és persze újra forralva.
Ezektől a saccos dolgoltól a falra mászok.Rántok bármit,főzök levest,sütök palacsintát,csinálok nokedlit,pizzát házi tésztával,spagettit,egyben sült húst,stb;de a túrógombóc arányait képtelen vagyok elsőre eltalálni(néha 3.-ra sem és mégis lágy/kemény lesz)a grízes tésztának meg neki sem fogok.ÍEgyszer csináltam,több éve.Megpirítottam a grízt a főtt tésztához,s jött a nyga kérdés:mennyi víz kell alá?hát bőven,hogy ellapja.Na,ellepte.Főztem is vagy fél óráig még,akkor már annyira nagyon nem volt vizes...Néha az üzemi menzán is hasonló,de akkor szintén méla undorral eszem csak.AZóta...hmmm...nem próbáltam.Császármorzsának nekifutottam 3x,1x sikerült:elsőre-úgy ahogy.Szemezek a daramorzsával,hátha nem kúrom rontom
Ismeri valaki a pontos képletet?
A főzelékek matematikája
2010.01.14. 01:37 Krillamilla
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://hirtelenfelindulas.blog.hu/api/trackback/id/tr581671050
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.